Інформаційне повідомлення ПАТ "Укрзалізниця" з приводу блокування залізничного сполучення в Донецькій області

15.02.2017
2061
0

На Донбасі сторонніми особами заблоковано 3 ділянки, захоплено 3 локомотива,57 порожніх  та 47 вагонів з вугіллям. Наразі  регіональній філії «Донецька залізниця» завдані збитки від блокування руху  на 53,5 млн.грн, а українські ТЕЦ та ТЕС не отримали майже 240 тис. тон енргетичного вугілля.

З 10 лютого 2017 року заблоковано дільницю Фенольна-Кривий Торець,  рух по цій ділянці повністтю припинений, захоплен електровоз невідомими особами, вони встановили фактичний контроль над ним  та привели його в дію. Відсторонивши  локомотивну  бригаду у неробочу кабіну локомотива, та не допускають залізничників до виконання своїх обов’язків.

2 лютого був  заблокован перегін  Курдюмівка- Бахмут2. Ділянка з  якої все почалось це Шипилове-Світланове, була заблакована 25 січня 2017 року. Регіональна філія "Донецька залізниця" вкотре звернулася  до Головного Управління Національної Поліції в Донецькій та Луганській області,  та до Головного Управління Служби Безпеки України Донецькій та Луганській області з проханням терміново вжитти заходів для  розблокування трьох ділянок.

Учасники акції «Блокада Донбасу» дезінформують через ЗМІ та соцмережі  про перевезення зброї у вагонах поїзда на тимчасову непідконтрольну територію України

Поширена у ЗМІ та соцмережі  інформація про знахідку блокувальниками Донбасу зброї, боєприпасів у вагонах поїзда під будматеріалами та нібито коментар начальника станції Бахмут про вказівку СБУ – це наклеп і вигадка. Правоохоронні органи не виявили жодних фактів щодо перевезення озброєння чи боєприпасів залізничним транспортом через лінію розмежування. Начальник станції Бахмут не надавав зазначеної інформації народним депутатам України  та блокувальникам.  

Своїми діями блокувальники на чолі з кількома народними депутатами завдають залізничній галузі матеріальної шкоди, фінансових втрат та репутаційних ризиків.  Наразі залишається заблокований рух тепловозу і 57 порожніх вантажних вагонів на перегоні Шипилове – Світланове (з 25 січня) та маневрового тепловозу на одній із колій перегону Курдюмівка – Бахмут-2 (з 2 лютого).

Кожен день  простою залізничної техніки завдає залізничній галузі збитків через споживання пально-мастильних матеріалів та припинення процесу перевезень. Сума завданих збитків від дій блокувальників вже сягнула 8,4 млн грн. На перегоні Шипилове – Світланове сторонні  особи пошкодили колію – вирізали 1 м рейки.

ПАТ «Укрзалізниця» закликає сприяти розблокуванню руху поїздів на двох перегонах на Донбасі та відшкодуванню збитків винними особами.

Довідка:

Перевезення вантажів через лінію розмежування залізничним транспортом здійснюється виключно відповідно до тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення  Луганської та Донецької областей, затвердженого наказом керівника АТО на території Луганської та Донецької областей. Рішення щодо отримання дозволу перетину, переміщення вантажів через лінію розмежування перевіряється координаційним центром – це колегіальний орган, до складу якого входять представники Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби України, Збройних сил України, Національної поліції та СБУ. Регіональна філія «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» на виконання протокольного рішення Кабінету Міністрів України забезпечує навантаження та перевезення енергетичного вугілля на адресу енергогенеруючих компаній України. 

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: поставки угля, блокада Донбасса, Укрзализница.
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама