Інноваційні підходи у вихованні малюків

09.03.2017
1387
0

Інноваційні підходи у вихованні малюків

Інформаційна ера диктує свої правила гри, ігнорувати які неможливо. Переваги використання інформаційних технологій у виховному процесі очевидні, перехід до нових форм і методів навчання дошкільнят є неминучим. Розмаїття форм і методів настільки широке, що кожен вихователь може визначити ті, за допомогою яких він знайде шляхи підвищення ефективності своєї роботи.

Для того, щоб ознайомитися з досвідом роботи колег з цієї актуальної теми, у дошкільному навчальному закладі №1 "Червона Шапочка" зібралися завідувачі дитячих садків Торецька. Завідуюча ДНЗ №1 Колодніцька Н.М. презентувала практичний досвід роботи з використання інновацій у виховному процесі. Вона представила модель упровадження нововведень, в основі якої покладено індивідуальні здібності дітей, їх життєвий досвід, набуті знання.
Управлінська мозаїка склалася з окремих елементів. Досвідом роботи щодо використання інноваційних форм роботи на музичних заняттях поділилася Воробйова В.В., музичний керівник ДНЗ №1 "Червона Шапочка". Розкрила секрети  використання  казкотерапії практичний психолог цього садка Чевтаєва Ю.В. Вихователь середньої групи Кириченко Ю.В. звернула увагу присутніх колег на інноваційні підходи щодо формування компетентності дошкільників за освітньою лінією "Дитина у природному довкіллі", а вихователь середньої групи Шинк М.А. розповіла про використання авторських казок у роботі з малюками та провела майстер-клас зі створення буктрейлерів. Родзинкою управлінської мозаїки стало використання відеотеки в корекційній роботі з дітьми групи з порушенням інтелекту, яку представила вихователь групи спецпризначення Філоненко Л.Б.

На підтвердження позитивних зрушень у цьому напрямку гостям була запропонована розвага "Зима з весною зустрічаються", яка і стала головною прикрасою методичного заходу.

Вихованці старшої групи виконували валеологічні пісеньки-співаночки, грали на дитячих музичних інструментах, разом з гостями запалили стрітенськи свічки і спробували дізнатися, чи буде цього року рання весна, чи зможе вона зиму подолати?

Підбиваючи підсумки управлінської мозаїки, її учасники наголосили на тому, що інноваційні форми слід вводити поступово й обережно, переконавшись в їх користі, всебічно і прискіпливо перевіривши, думати про наступні кроки, спостерігаючи за їх результатами.

М. Клініна.
Методист ММК.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: дошкольное образование, Методический кабинет, ММК
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама