Заступники директора - сучасні менеджери освіти

14.03.2017
1149
0

"Хто володіє науковою інформацією про передовий  перспективний педагогічний досвід, нові педагогічні технології, той має всі шанси удосконалювати свою майстерність, досягти високої результативності своєї праці".

Я. Каменський, педагог.

Заступник директора будь-якого навчального закладу в умовах реформації української освіти виступає в ролі сучасного менеджера, стратега розвитку навчального закладу, співорганізатора його соціокультурного та освітнього середовища.

24 лютого в НВК "Школа-ліцей" був проведений міський методичний захід у формі кав'ярні "Організація внутрішньошкільного контролю як інструмент розвитку професійного потенціалу вчителя".

Питання внутрішньошкільного контролю актуальне, його вирішення має на меті розвиток професійного потенціалу педагогів і встановлення відповідності всієї системи навчально-виховної роботи закладу освіти загальнодержавним нормативам. Метою даного заходу стало ознайомлення учасників, методистів і заступників директора з НВР усіх шкіл міста із різноманітними формами внутрішньошкільного контролю для вдосконалення й розвитку педагогічної майстерності, взаємодії адміністрації та колективу педагогів, зорієнтованих на підвищення ефективності навчально-виховного процесу.

Директор НВК "Школа-ліцей" Браженко Н.В. презентувала школу як сучасний навчальний заклад, у якому створюються всі умови для реалізації права громадян на отримання якісної освіти.

Гостям методичної кав`ярні були запропоновані імпровізовані страви: сік "Актуальний", бліц-опитування "Експрес-кава", піца "Методичне асорті", тістечка "Родзинки", страва "Фірмова".

Було зосереджено увагу на плануванні навчально-виховної роботи в школі-ліцеї, організації єдиного інформаційно-навчального середовища "Школа успіху", у якому задіяні та пов'язані між собою засобами хмарних сервісів "G Suitefor Education" всі учасники навчально-виховного процесу, що дає можливість упроваджувати в школі-ліцеї сучасні освітні технології, зокрема, змішане навчання, технологію "Перевернутий клас".

Практична робота гостей методичної кав`ярні за кавовими столиками в групах стала спробою поєднати досвід роботи різних шкіл міста, етапом актуалізації знань щодо використання різноманітних форм внутрішньошкільного контролю для вдосконалення й розвитку педагогічної майстерності, взаємодії адміністрації навчального закладу та педагогічного колективу.
Щоб виявити рівень власної теоретичної компетентності з питань організації внутрішньошкільного контролю, заступники директора взяли участь у бліц-опитуванні, запитання якого були складені за матеріалами інформаційно-методичного вісника, укладеного міським методичним кабінетом. Учасники семінару практикувалися у визначенні видів контролю, складанні алгоритмів вивчення стану календарного планування вчителів, виконання навчальних програм, упорядковували норми внутрішньошкільного контролю відповідно до чинного положення, складали етичні правила контролю. Продуктивно пройшла робота заступників директора щодо аналізу переглянутих відеофрагментів уроків математики з використанням квест-технології та моделі "Перевернутий клас",  проведених учителями НВК "Школа-ліцей".

Проведення даного заходу сприяло забезпеченню інформаційно-методичного супроводу заступників директора освітніх установ міста з питань організації внутрішньошкільного контролю як інструменту глибокого усвідомлення місії та ролі цієї функції, розуміння й цільової спрямованості та оволодіння різними технологіями; було представлено правильно й ефективно організовану систему внутрішньошкільного контролю в НВК "Школа-ліцей", яка дозволяє в комплексі відстежувати результативність педагогів щодо самовдосконалення й підвищення педагогічної майстерності, що позитивно впливає на якість навчально-виховного процесу в школі-ліцеї.

Н. Скрипниченко.
Завідувач ММК.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: совреемнное образование, Методический кабинет, ГОРОО
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама