Коло осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, суттєво розширилось

18.01.2017
1182
0

З часу нашого останнього інтерв'ю на сторінках “ДШ” минуло досить багато часу і в роботі нашого відділу пройшли значні зміни на краще, про які б я хотів розповісти.

Так, за період з вересня по грудень 2016 року працівники відділу прийняли більше 200 громадян, яким надано правову допомогу у вигляді консультацій, складання окремих процесуальних документів, а також представництва їх інтересів в суді.

Питання, що турбували громадян, були різноманітними, від сімейних прав і обов'язків до захисту їх інтересів від неправомірних дій з боку органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Кожному, хто звернувся до нас, було надано різного роду допомогу. Були випадки, коли бездіяльність чи неправомірні дії посадових осіб органів державної влади доводилось припиняти шляхом досудових перемовин, особисто приходити на прийом керівників таких установ та роз'яснювати наслідки їх неправомірних дій чи бездіяльності та про відповідальність, що за них настає. Значну методичну допомогу Торецькому бюро правової допомоги в забезпечені її працівниками досудового врегулювання конфліктів надав заступник керівника Костянтинівської місцевої прокуратури Кучеренко Роман Валерійович.

Однак зазначена вище практика є скоріше виключенням із правил. Хотів би наголосити на тому, що значна частина громадян, що звертається до бюро, має хибне уявлення про наявність в нас прямих контрольних функцій відносно державних службовців, що недобросовісно виконують покладені на них повноваження. У працівників бюро не має жодних владних повноважень відносно органів влади, підприємств та установ всіх форм власності. Ми діємо виключно в рамках тих прав та тих можливостей, що має наш заявник. Наше завдання допомогти громадянину досягти бажаного результату виключно в рамках йому наданих Конституцією та законодавством прав за допомогою фахового їх застосування.

Пріоритетом нашої діяльності є навчити людину, що до нас звернулась, застосовувати власні права для реалізації бажаного для неї результату. Проте, вразі, якщо для реалізації інтересів заявника потребується наше представництво, ми завжди його надаємо передбаченим Законом України "Про безоплатну правову допомогу" категоріям громадян (малозабезпеченим, інвалідам та іншім соціально незахищеним особам).

З прийняттям Верховною Радою України 21.12.2016 року змін до Закону України "Про безоплатну правову допомогу" суттєво розширилось коло осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу (складання процесуальних документів та представництва інтересів в суді). Якщо доходи особи менші двох прожиткових мінімумів на місяць, така особа вразі потреби має право розраховувати на те, що наші працівники можуть представити її інтереси в судових та інших органах державної влади та місцевого самоврядування БЕЗКОШТОВНО.
Детальну інформацію ви можете отримати:

Торецьке бюро правової допомоги: м.Торецьк, вул. Героїв праці, буд.3 (тел. 099-47-86-748).
Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м.Краматорськ, вул. Академічна, буд.20; тел.: 099-266-91-62.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України: 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів).

А. Рябуха.
В.о. начальника відділу "Торецьке бюро правової допомоги" Краматорського МЦ БВПД.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: юридические услуги, ТБПП, правовая помощь
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама