Мешканців Донбасу навчать реалізовувати важливі для міст проекти

28.02.2018
1057
0

Мешканців Донбасу навчать реалізовувати важливі для міст проекти

Проект "Культурний Майнінг-2018" направлений на пошук, підтримку та вирощування менеджерів культурного напрямку, громадського сектору та проектних менеджерів у сфері урбаністики.

Суть проекту полягає в наданні дієвого інструменту розвитку та зростання обраній групі культурних менеджерів та менеджерів громадського сектору для реалізації власних ідей та ініціатив з покращення міст в напрямку урбаністики, проектів громадського сектору та в культурній сфері. 

Проект реалізується за підтримки USAID Агентства США з міжнародного розвитку на території двох областей - Донецької та Луганської. Географія проекту включає 12 малих міст, де мешкають  від 10 000 до 80 000 жителів.   В Донецькій області це Торецьк, Авдіївка, Вугледар, Курахове, Волноваха, Дружківка,  в  Луганській   - Попасна, Рубіжне, Щастя, Сватове, Кремінна, Старобільск.

Після попередніх співбесід за участю представників фундації соціальних інновацій та зустрічей з представниками всіх вищевказаних сфер в кожному із 12 міст було відібрано групи із 6 людей. Саме ця група пройде шлях формування команди від самого початку до реалізації їх власного проекту.

Проект "Культурний Майнінг" буде проходити в декілька етапів.

Під час першої Академії активісти отримають інформацію про різноманітні формати проектів в громадському секторі, основи проектного менеджменту, стратегії та комунікації, дізнаються про механіки роботи із креативом та створенням ідей. За результатами цього етапу учасники отримають завдання розробити і подати заявки на власні проекти в своїх містах. Кожна з команд для цього матиме майже 3 тижні часу.

За результатом обговорення команди разом із фіналізованими заявками приїжджають на другу Академію проекту. Під час другого навчального модулю із 5 днів команди проходять на основі своїх проектів разом із запрошеними лекторами та модератором Академії основи дизайну, мислення та ощадливого стартапу, гнучких методик та класичного проектного менеджменту. Команди отримають інформацію щодо ефективної взаємодії між учасниками команди, можливостями шукати ресурси на свої проекти та проводити ефективні комунікаційні кампанії в стислі терміни.

Після проведення другої Академії у команд буде час на доопрацювання проектів. У кожної із команд буде можливість отримати грант на реалізацію свого проекту. Як результат, кожна із локальних команд реалізує свій власний проект у своєму місті, який буде спрямований на покращення кожного із міст.

"Ми сподіваємося, що за результатами проведеного проекту в кожному із міст- учасників, створиться невеличке комьюніті, яке буде готове реалізовувати інші важливі проекти для міст як і ті, які вони винайдуть і реалізують самотужки, так і національні програми фундації (мандрівний фестиваль "З країни в Україну", освітній проект "Відкривай Україну"). А також, що кожна із команд зможе сформувати свою мережу контактів, свої ресурси для подальшої діяльності", - ділиться очікуваннями засновник Фундації соціальних інновацій "З країни в Україну" Денис Блощинський.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: проект, Культурний Майнінг, USAID
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама