Населенню - правову освіту

15.04.2011
1121
0

З метою правового інформування та виховання дзержинців діє міська міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення, яку очолює заступник міського голови В. М. Орешкін. Наприкінці березня відбулось чергове засідання ради.

Перш за все було затверджено план роботи  міської МКМР на перше півріччя 2011 року,  члени ради  обговорили найактуальніші питання, що належить розглянути на засіданнях.

В рамках правоосвітніх  заходів, було розглянуто пропозиції щодо організації  у квітні Тижня правових  знань. Як  зазначила заступник голови Дзержинської міської МКМР В. В. Шеїн, Тиждень правових знань проводиться два рази на рік. Протягом періоду з 15 по 22 квітня необхідно провести комплекс спільних правороз’яснювальних заходів для населення міста та учнівської молоді, що сприятиме формуванню правового світогляду та підвищенню рівня правової обізнаності зазначених верств населення. Для цього розроблено спільний план заходів, до яких  будуть залучено спеціалістів  відділу кримінальної міліції у справах дітей Дзержинського міського відділу ГУМВС України у Донецькій області, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Дзержинського міського відділу освіти, юридичного відділу Дзержинської міської ради.

Також на засіданні було розглянуто питання про стан забезпечення юридичною літературою місцевих бібліотек, про що доповіла  начальник Дзержинського міського відділу культури  Л. А. Линьова. Вона  зазначила, що єдиний бібліотечний фонд містить 340660 одиниць зберігання, з них 457 екземплярів книг правової тематики. Це довідники, енциклопедії, підручники, а також кодекси, закони та література з роз’ясненням існуючих правових норм.

У 2010 році до бібліотек надійшло 21 примірник книг з правової тематики, На 2011 рік центральною бібліотекою для дорослих здійснено передплату на «Бюлетень законодавства і юридичної практики України». Для масового читача бібліотека придбала комп’ютерну програму нормативно-правових актів України з щоденним оновленням. Якщо не має в наявності необхідної юридичної літератури для відвідувача, то заявка приймається до уваги, а потім необхідну літературу замовляють в обласних фондах.

Незважаючи на те, що централізовані бібліотечні системи міста забезпечені юридичною літературою в цілому непогано, все одно існує проблема щодо повного задоволення попиту читачів, у зв’язку з браком коштів на її придбання.

На засіданні Дзержинському міському управлінню юстиції було доручено розробити серію пам’яток, буклетів та методичних рекомендацій з питань роз’яснення чинного законодавства для використання відвідувачами централізованих бібліотечних систем міста, а Централізованій бібліотечній системі для дорослих провести виставку юридичної літератури

Також міському відділу культури та управлінню юстиції було рекомендовано вивчати попит на юридичну літературу один раз на квартал. Під час засідання членами ради було розглянуто питання,   щодо   толерантності   протидії   ксенофобії,   расової   та   етнічної дискримінації в українському суспільстві, та розроблено спільний план заходів з питань правового виховання дзержинців.

Лариса ДРУЖИНІНА.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: правовое образование, городской межведомственный координа
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама