Правова освіта та культура ефективно впроваджуються

08.04.2011
1254
0

В Дзержинському міському управлінні юстиції відбулася прес-конференція начальника управління В. В. Шеїн з представниками міських засобів масової інформації. На цьому заході Вікторія Вікторівна розповіла про основні завдання, які здійснює управління юстиції, про стан виконання Програми правової освіти населення м. Дзержинська за 2006-2010 роки, а також відповіла на запитання журналістів.

Органи юстиції спрямовані насамперед на розвиток правової інформатизації, координацію правової освіти населення та формування у громадян правової культури. Вони здійснюють ведення Єдиного реєстру громадських формувань відповідно до законодавства, реєстрацію місцевих благодійних організацій, методичне керівництво правовою роботою в місцевих органах влади, місцевих органах центральних органів виконавчої влади, урядових органів у системі міністерств, державних господарських об’єднаннях на підприємствах, установах та організаціях. Їм надається методична допомога у приведенні нормативних актів у відповідність до чинного законодавства. Крім цього, здійснюється через ЗМІ інформування населення з питань держави і права, захисту прав і основних свобод людини, чинного законодавства та діяльності органів і установ юстиції та інші.

З метою належного виконання покладених функцій та завдань Дзержинське міське управління юстиції тісно співпрацює з Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділом культури, централізованою бібліотечною системою для дітей. Так, спільно з ЦСССДМ в травні та жовтні минулого року було проведено тиждень правових знань, в рамках якого здійснено 12 правоосвітніх заходів для учнів загальноосвітніх шкіл. А до Всеукраїнського тижня права, який відбувся з 6 по 12 грудня 2010 року, управлінням юстиції спільно з центра лізованою бібліотечною системою для дітей було затверджено план спільних заходів на тему: «Майбутнє країни – у кожній дитині».

Крім того, було укладено договір «Про спільну безоплатну діяльність з питань організації здійснення правоосвітніх заходів» та розроблено спільний план проведення правороз’яснювальної роботи з Дзержинською місцевою благодійною організацією «Вихід». Відповідно до плану проведено 6 лекцій та стільки ж семінарів. На базі благодійної організації «Вихід» В. В. Шеїн проводилися консультаційні дні, протягом яким було надано 10 консультацій громадянам щодо роз’яснення норм сімейного, цивільного законодавства та законодавства про працю.

До речі, на сьогоднішній день міським управлінням юстиції зареєстровано 63 структурних утворень політичних партій, 85 первинних осередків партій легалізовано шляхом повідомлення про заснування, а також - дев’яносто первинних профспілкових організацій, одна самостійна профспілка та вісім благодійних організацій. Крім того, проведено 22 перевірки правової роботи на підприємствах, в установах та орга нізаціях міста, органів виконавчої влади, за результатами яких було виявлено 224 порушення.

Начальник управління юстиції повідомила також журналістів про те, що згідно з Указом Президента України та у зв’язку з закінченням строку дії попередньої Програми правової освіти населення  Дзержинська на сесії міської ради затверджено нову Програму на 2011-2016 роки.

- Вважаю необхідним зазначити, що основною метою здійснення правоосвітніх заходів є підвищення загального рівня культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, - підвела підсумок прес-конференції В. В. Шеїн.

Денис КШЕМИНСЬКИЙ.
Фото автора.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: отдел юстиции, пресс-конференция, правовое образование
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама