Нові часи - нова література

16.02.2017
1387
0

Нові часи - нова література

Дні нової літератури в центральній міській бібліотеці - це завжди радісна і з нетерпінням очікувана подія для любителів книги і читання.

До уваги читачів бібліотеки оформлено розгорнуті виставки нових надходжень: "Книга - найцінніший скарб", "Нова книга - новий друг", "Країна казкова - країна книжкова", запропоновано цікаві бесіди-поради, консультації, інформаційні хвилини. Для дітей та юнацтва представлено розмаіття цікавих та пізнавальних книжок серії "Життя видатних дітей", міні-енциклопедії. Особливо приваблюють повісті Д.Білого "Дивовижні пригоди скіфа Атея", Г.Кормана "39 ключів". Видавництво "Зелений пес" презентує нову пізнавальну серію "12 балів" про життя видатних українських діячів для учнів молодшого та середнього шкільного віку, а також для дорослих, які цікавляться історією та культурою України.

Історія нашої держави надзвичайно багата на події та героїв. Про найбільш відомих володарів гетьманської булави давньої України-Русі розповідають книги: Т.Чухліб "Гетьмани України", Ю.Мицик "Чигирин - гетьманська столиця", П.Сас "Полководець Петро Сагайдачний". Книга Олександра Палія "25 перемог України" популярно викладає історичні події, пов'язані з Україною, що справили найбільший вплив на світову, європейську та українську історію. Для дорослої аудиторії привертають увагу видання О.Чупи - автора дуже похмурих текстів, але з оптимістичною вірою в майбутнє, він на диво точно передбачає події в українському суспільстві, і його роман "Акваріум" є безперечним свідченням цього. Є.Положій "Іловайськ" - книга про мужність, неймовірний героїзм і людяність українських солдат і офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, батальйонів тероборони. Це оповідання про війну, яка, як відомо, нікого ще не зробила краще, натомість, серед крові, вогню та заліза люди залишаються людьми. Роман "Забудь-річка" братів Капранових - відомих українських письменників, видавців, публіцистів, громадських діячів - є своєрідним продовженням роману "Щоденник моєї секретарки". Назва роману походить від старого язичницького символу - Забудь-річки, що розділяє світ живих і мертвих. Саме така Забудь-річка (свідома втрата пам'яті) торкнулась цілих поколінь. Для роботи над історичною частиною роману "Забудь-річка" письменники вивчали архіви та мемуари, дізнаючись дивовижні подробиці з військового побуту, яких не побачиш у фільмах.

Не залишать байдужими прихильників читання оповідання володарів багатьох міжнародних літературних премій у галузі фантастики Марини та Сергія Дяченко, новинки від лауреатів та дипломантів конкурсу "Коронація слова" Оксани Луцишиної, Мирослава Дочинця, Макса Кідрука, Володимира Самойленка, Лариси Денисенко та інші.

Завітавши до нашої бібліотеки, ви отримаєте цікаву та пізнавальну літературу, а також масу позитивних емоцій, адже читання друкованої книги викликає особливе відчуття, ніби спілкуєшся з кращим другом.

Л. Панфілова.
Зав. відділом обслуговування центральної бібліотеки.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: библиотеки, новая литература
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама