Новий сервіс для платників податків - подання звітності про використання РРО в електронному вигляді

04.12.2012
852
0

У 2013 році передбачено запровадження електронної контрольної стрічки РРО та модемів, призначених для передачі копій сформованих РРО розрахункових документів і фіскальних звітних чеків у електронній формі дротовими або бездротовими каналами зв'язку до органів ДПС. Мінфін наказом від 08.10.2012 №1057 затвердив порядок передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв'язку до органів державної податкової служби.

Цей наказ розроблено відповідно до абз. 4 п. 7 ст. 3, частини 5 ст. 13 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", положення про Міністерство фінансів України, затвердженого Указом Президента України від 08.04.2011 року № 446, положення про державну податкову службу України, затвердженого Указом Президента України від 12.05.2011 року № 584.

Впровадження контрольної стрічки в електронній формі є позитивною тенденцією до спрощення документообігу:

- по-перше, це надасть можливість суб'єктам господарювання не друкувати на папері і не зберігати протягом 3 років паперову контрольну стрічку РРО;

- по-друге, дозволить їм у разі використання сучасної касової техніки  не подавати щомісячно звітність про використання РРО до органу ДПС.

Вказаний сервіс значно спростить для підприємців процес формування та надання звітності. Він також знизить корупційні ризики за рахунок зменшення прямого спілкування представників бізнесу зі співробітниками податкової. Крім того, надасть можливість скоротити кількість перевірок суб'єктів господарювання за рахунок застосування дистанційного  контролю.

Сектор взаємодії із засобами масової інформації 

та громадськістю м. Дзержинська.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама