Очима Тараса погляньмо на себе

29.03.2017
965
0

Березень належить споминам про українського генія, поета Т.Г.Шевченка. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру.
 Тарас Григорович створив і залишив по собі поезію, яка душу очищує і приспану совість розбурхує. У його творах давнина зливається з сучасністю, а сучасність перетинає кордони майбутнього. Шевченко був даний нам Богом, щоб врятувати нас від остаточної духовної руйнації. Своїм життям і творчістю дав нам шанс до відродження: і мовного, і культурного, і державного. Він накреслив ті духовні орієнтири, на які потрібно було орієнтуватися, щоб побороти розбрат і чвари, нарешті, з юрби перетворитись на націю.

У день пам'яті великого Кобзаря в СЗОШ І-ІІІ ст. №3  учителі та учні розповідали про найважливіші події з життя Тараса Шевченка. У бібліотеці була оформлена  книжково-ілюстративна виставка "Вогонь Тарасового слова", відбувся конкурс малюнків "Ти завжди в серцях людей", проведена  вікторина "Чи знаємо Шевченка ?". Діти слухали відеозаписи пісень на слова Т.Шевченка, декламували вірші  поета, подорожуючи сторінками його життя. У конкурсі на краще читання віршів Шевченка у міській бібліотеці для дорослих  взяли участь учениця 7-В кл. Макогон Наталія та учениця 9-А кл. Якушева Юлія, яка зайняла  1-е місце.
Не зневажаймо Слова Тарасового! Звертаймося до нього не тільки в роковини його народження, а постійно, як до духовного заповіту, бо він дав нам настанови, як жити, як будувати власну державу.

В. Снігаренко.
Бібліотекар СЗОШ №3.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День памяти Шевченко, Шевченко Т Г, Кобзарь
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама