Земний уклін тобі, Тарасе...

29.03.2017
1050
0

З нагоди дня народження відомого українського генія Т.Г. Шевченка працівниками централізованої бібліотечної системи м. Торецька був проведений конкурс читців "В сім'ї вільній, в сім'ї новій".

Учасниками читань стали учні загальноосвітніх шкіл міста, а також студенти Торецького музичного училища, які заздалегідь обрали одну з поезій "Кобзаря", і працювали над образом, виразністю, намагалися донести до кожного слухача провідний мотив твору. Кожне слово Тараса Григоровича ніби із сьогоднішнього дня. Дуже багато прозвучало віршів, жоден з них не повторювався двічі, і тому журі було важко визначити переможців.

Затамувавши подих, присутні слухали вірші великого Кобзаря, які декламували Димченко Тетяна, Дюкарев Микита, Шуляченко Ілля, Дроботущенко Софія та інші.

І ось настала найкраща мить перемоги. І місце - Якушева Юлія (ЗОШ №3), ІІ місце отримали Акбарова Гульчахра (НВК "школа-гімназія"), Дмитрова Марія (ЗОШ №10), ІІІ місце розділили Дягтерева Олена (ЗОШ №2) та Ковбасєнко Назар (ЗОШ №17).

На закінчення заходу голова журі звернулася до всіх присутніх зі словами: "Скільки б часу не пройшло, ім'я видатного українського Кобзаря буде надихати на нові звершення, на нове, яскраве майбутнє, на любов до своєї Батьківщини". Від імені журі подякувала всіх учасників цього дійства за активну участь у конкурсі, за життєву позицію, за любов до Тарасового слова, яким він пробудив у народі його національну гідність, самоусвідомлення.

Адміністрація ЦБС
м. Торецька.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День памяти Шевченко, Шевченко Т Г, Кобзарь
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама