По следам праздника

27.12.2011
1502
0

Свято віри і любові

Україною почав подорожувати Святий Миколай. Із приходом цього свята, що відкриває двері Новому року, кожен з нас сподівається на якесь маленьке диво, що під силу лише святому. Невидимою рукою він здійснює найзаповітніші дитячі мрії, приносить у кожну родину щиру втіху і любов. Це свято віри, світла і добра. День Святого Миколая дає нам унікальну можливість хоч один день на рік побути дітьми.

Не минуло воно і бібліотеку-філію №2. Кілька днів поспіль у цьому закладі було проведено ряд заходів та акцій милосердя, присвячених Дню святого Миколая. В цей день в бібліотеці зібралися учні школи №2 ( кл. керівник Положенцева І.Ю.). Діти розказували вірші, показували свою кмітливість, спритність, уважність і творчість в різноманітних конкурсах і змаганнях ( Орєшкіна Катерина, Гармаш Денис та інші), які для них організувала  Господиня  свята (Котова О.Л.). Веселий настрій, сміх і гумор панували в залі - і діти,  і дорослі захопилися святковим дійством. Очі дітей світилися радістю. Кожна дитина побувала на сцені, кожній дитині Святий Миколай вручив подарунок і побажав і надалі бути слухняними та хорошими.



Діти з особливими потребами… Вони просто діти і, як усі, потребують любові, турботи, тепла. Та все ж, без сумніву, їм більше за інших необхідна звичайна людська увага, зацікавленість, повага. Поряд із нами немало людей, які хочуть бути почутими, комусь потрібними, але як часто ми навіть не замислюємось, що саме наше співчуття, здатність зрозуміти чужий біль спроможні творити справжні дива.Для всього християнського світу особливим символом співчуття, милосердя і жертовної любові до ближнього є Святитель Миколай-Чудотворець. Дорослі сподіваються на його допомогу та заступництво, а діти пов’язують із його ім’ям надії на виконання бажань і, звичайно, на одержання подарунків. На підтримку дітей- інвалідів була спрямована благодійна акція «Святий Миколай, подаруй нам свято», ініційована міською  владою, бібліотекою та громадською організацією інвалідів «Лаванда»Так, 19 грудня з самого ранку  прийшов святий Миколай, який за­вітав в кожні двері і роздавав  подарунки дітям-інвалідам. Зі святом дітей привітали голова спілки інвалідів Кустарьова В.В. та директор колективного підприємства  «Фараон» Альмендерова І.В.  Гості побажали  добра і щастя, здійснення усіх найзаповітніших мрій.  Об’­єднавши зусилля, організаторам акції вдалося зробити не лише цікаві подарунки, а й співчуттям, теплом та увагою створити справжню атмосферу свята, подарувати чудовий настрій. Чимало теплих слів вдячності від дітей та їхніх рідних почули організатори заходу на свою адресу.

В проведенні цього заходу велику подяку висловлюємо міському голові Сліпцову Володимиру Микитовичу .

В. Лукахіна. 

Зав. бібліотекою- філією № 2.

Праздник чудес

Приближается любимое, долгожданное время - время зимних каникул и новогодних праздников.

Эти дни всегда связаны с чудом, а в чудеса хочется верить всегда. Самым первым зимним праздником из длинной их вереницы можно смело считать День Святого Николая, день покровителя детей и путешественников. Православные христиане отмечают этот день 19 декабря. С незапамятных времен в канун праздника в детские башмачки, выставленные у порога, или ж прямо под подушку кладут конфеты и подарки.

Ни для кого не секрет, что в этой доброй сказке кроется история жизни реального человека, жившего во второй половине III века и прославившегося своей всепоглощающей любовью ко всем людям. По преданию, в канун Рождества Николай выходил на улицу и, скрывая свое лицо маской, раздавал детям сладости и подарки.

Стало хорошей традицией перед Новым годом в День Святого Николая в библиотеке-филиале № 5 п. Новгородское проводить интересные мероприятия. Несмотря на унылую погоду на улице, в библиотеке царило новогоднее настроение. Библиотекари Кузнецова О.Л. и Гармаш Н.В. подготовили для учащихся ОШ №17 (кл. руководитель Ващук Юлия Сергеевна) мероприятие « На пороге Николай », рассказали историю праздника, познакомили ребят с его традициями. Были проведены различные игры , конкурсы, ребята отгадывали загадки , ребусы. Активное участие принимали: Герман Артур, Гатин Антон, Харченко Алина, Нестерук Юля, Кошель Ярослава и др.

Каждому ребенку был вручен подарок от Святого Николая.

Все-таки не зря Новый год называют праздником чудес. Пусть они происходят в нашей жизни почаще.

Н. Гармаш, О. Кузнецова.

Библиотекари библиотеки-филиала № 5 п. Новгородское.


Казковий вечір

Вечір з 18 на 19 грудня один із самих казкових в році, коли виконуються майже всі дитячі бажання. В цей вечір святий Миколай кладе в дитячі башмачки та шкарпетки подарунки.

Напередодні свята бібліотекарі бібліотеки-філіалу № 8 міста Артемово  підготували учням 1,2,3,4 класів ОШ № 13 свято «День Святого Миколая - свято доброти та милосердя».

Навчальні класи буди святково убрані. Також була підготовлена книжкова виставка «Чарівні зимові свята та казки».

Діти прослухали легенду про походження свята та ознайомились з його традиціями. З радістю прийняли участь у вікторині, іграх, відгадували загадки та назви зимових казок. Наприкінці заходу вони отримали подарунки на пам’ять про свято.

Після заходу 19 грудня учні 1-го класу разом зі своїм вчителем відвідали Свято-Пантелеймоновський храм міста Артемово і привітали отця Миколая подарунками, зробленими своїми руками.

З. Буряк, О. Мазуркевич.

Бібліотекарі бібліотеки-філії № 8 міста Артемове.


Святой Николай

спустился с небес

19 декабря православные отпраздновали День Святого Николая. Этот праздник имеет религиозные корни и традиции, выработанные в народе вековой историей. В гости на праздник в библиотеку-филиал № 4 п. Кирово пришли учащиеся ОШ № 10, 3-б класс (кл. руководитель Л.П. Потапенко), 2-б класс (кл. руководитель Т.П. Половинка).

Начался праздник с просмотра книжной выставки, на которой была представлена литература о традициях украинского народа. Открывала выставку икона Святого Николая Чудотворца, украшенная украинским рушником.

Перед праздником дети получили маленькое задание: выучить стишок. Они с большим удовольствием рассказывали стихи о Святом Николае и о зиме. Чтобы проверить, какие они умные, послушные, библиотекарь М.Н. Бессонова загадывала загадки. Основным символом Дня Святого Николая являются медовые пряники, которые называются "николайчиками”. В этот день Николай спускается на землю с небес, и все гости праздника получили от него небольшие гостинцы.

З. Морозова.

Зав. библиотекой-филиалом № 4 п. Кирово.


«А хто Миколая любить?»

В народі кажуть, що взимку скільки днів, стільки і свят. І одним з найбажаніших для дітей є свято Святого Миколая. Заві­тало це свято і до дітей школи №18. Діти старанно готувались до свята: вчили пісні та вірші, розповідали прикмети, повір’я, приказки, які стосуються свята Святого Миколая. Діти дізналися, звідки до нас прийшло це свято, подивившись сценку «Два бідняки (Крамчанінова Юля та Костогриз Аня).

Прийшли на свято казкові герої із лісу. Сорока (Цибулько Олена) принесла цілу валізу новин, а Зима (Гончарова Ксюша) повідомила всім про те, що  вона вже прокинулася і почала свою роботу, а ще вона несе багато веселих свят. Всіх потішила розмова янголів (Місяченко Андрій, Конюшенко Артур) і чортика (Політаєв Діма), який хотів наділити прутики вербові лінивим дітям, що не вчаться, але з’ясувалося, що в школі в цій хороші діти, добрі, щирі й  привітні, вміють Бога шанувати, батька, матір поважати.



А ще на свято завітав старий мандрівник (Романов С. М.). Він багато цікавого розповів про великого Святого Угодника Божого – Миколая.

Діти співали пісні, присвячені цьому святу, «Де ти, Святий Миколай», «Миколай, Миколай, подарунки роздай», «Ой хто, хто Миколая любить». Всі діти отримали бажані та приємні подарунки (солодощі, кольорові кульки), обличчя їх сяяли, вони були радісні та щасливі.

«Добре вчитися усі будемо, Миколай, тебе не підведем. Ти за рік приїжджай, до нас, чемних, завітай», - співали діти, а мандрівник побажав дітям добре вчитися, гарно поводитись і пообіцяв обов’язково прийти до них на свято у наступному році.

С. Кириченко.

Вчитель школи № 18.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: библиотеки, ОШ № 18, День святого Николая
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама