Проявили здібності, уміння, навички

02.03.2017
1533
0

З нетерпінням чекали учні ЗОШ №20 п'ятниці 10 лютого. Адже в цей день повинно було відбутися профорієнтаційно-спортивне свято "Справжній богатир". І ось цей день настав. Спортивну залу школи заповнили веселі дитячі голоси.

Пролунали фанфари, і ведучі оголосили початок змагань. Почесними гостями свята були Штогрін О.І. - підполковник, начальник групи цивільно-військового співробітництва міста Торецька, Римар А.І. - майор, офіцер з координації групи цивільно-військового співробітництва міста Торецька, Качан С.О. - командир відділення 61 ДПРЧ 22 Державного пожежно-рятувального загону, голова батьківського комітету школи, Черкащенко О.О. - методист Торецького міського відділу освіти. Їм було надане право оцінювати команди, до складу яких входили учні 9-11 класів.

Після виконання гімну України команди привітали одна одну, і почались змагання за кращі результати у таких конкурсах, як "Підтягування", "Віджимання", "Золота корзина". Наступний етап змагань "Дії в надзвичайних ситуаціях" перевірив уміння учасників команд правильно зібрати речі у випадку надзвичайної ситуації, одягнути протигаз, надати першу домедичну допомогу та транспортувати потерпілого, переправитись через річку. Команди показали гарну підготовку і впорались із завданнями на відмінно.

Відчути себе пожежником, випробувати на собі всю складність цієї професії дав можливість конкурс "Кращий пожежник", де капітани команд змагались, одягаючи спеціальний костюм та розмотуючи і складаючи пожежний  рукав. Не менш корисним виявився і конкурс "Розумники та розумниці", у якому учасники команд відповідали на питання з пожежної безпеки.

Свої знання та практичні навички по розбиранню та складанню автомата показали як хлопці, так і дівчата школи. Присутні військові залишились задоволеними навичками учнів.

Учасників змагань і всіх присутніх піснею про Україну привітала учениця 11 класу Рухленко Єлизавета, а вболівальники підготували спортивний танець.

Підводячи підсумки змагань, журі відзначили грамотами найсильніших та найспритніших. У різних видах змагань справжніми богатирями виявились Петренко Олександр (11 клас), Безпалий Максим (11 клас), Деканенко Ярослав (11 клас), Вашев Роман (10 клас), Філімонова Юлія (11 клас), Мірошниченко Оксана (10 клас). Крім грамот, учасники змагань отримали подарунки від гостей.

Свято закінчилося, проте гарний настрій, бойовий дух та позитивні емоції ще довго будуть супроводжувати його учасників. Цей захід дав можливість старшокласникам  проявити свої здібності, уміння, навички, а декому, можливо, визначитись з майбутньою професією.

Н. Бондар.
Соціальний педагог
ЗОШ І-ІІІ ст. № 20.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ОШ № 20, школьные соревнования, Настоящий богатырь
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама