Рада змінила правила призначення інвалідності

23.03.2018
1521
0

Рада змінила правила призначення інвалідності

ВР ухвалила в цілому закон №7161 стосовно встановлення групи інвалідності. "За" проголосував 281 народний депутат, повідомляє "112 Україна".

Відповідно до закону, якщо особа звертається для встановлення інвалідності, проте не може прибути на огляд чи переогляд за станом здоров'я згідно з висновком лікарсько-консультативної комісії, огляд чи переогляд проводиться у неї вдома.

Якщо йдеться про інвалідність, встановлену в результаті необоротних порушень (зокрема, ампутації кінцівок чи їх частин), група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду. Людина з інвалідністю після виходу на пенсію так само не повинна буде приходити на переогляд.

Група інвалідності на ступінь вище або І групи встановлюється учасникам АТО чи людям, які забезпечували проведення Антитерористичної операції, унаслідок чого дістали поранення, контузію, каліцтво чи захворювання, внаслідок чого отримали інвалідність.

Нагадаємо, що Президент Петро Порошенко підписав закон щодо виключення із українського законодавства та вжитку терміну "інвалід".

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: інвалідність, ВР, закон
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама