"В єдності наша сила, наша слава!"

08.02.2017
982
0

22 січня 1919 року в Києві на Софійському майдані сталася визначна подія в історії нашого народу - урочисте проголошення Акту Злуки. В єдину українську соборну державу об'єдналися Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка.

Саме цьому історичному моменту у Дзержинському професійному ліцеї було присвячено низку заходів. Так, пройшов сучасний відкритий захід "В єдності наша сила, наша слава!" В ньому взяли участь учні груп 10, 15, 20, 21.

Студенти мали змогу зануритися в минуле і відчути себе часткою державотворчих подій. Вони "відвідали" віртуальний історичний музей Дніпропетровщини (залу №2 "Гетьманщина"). Подумками перенеслися в події 1919 року на Софійську площу і втілилися в роль делегатів УНР та ЗУНР, які урочисто та з гордістю оприлюднили Декларацію Директорії УНР про Злуку УНР і ЗУНР. А після пролунав гімн України 1918 року.

Присутні дівчата символічно об'єднали дві половинки серця - дві частини України, з чого і почалася акція "З Україною в серці". Написаний електронний лист із підкріпленим шаблоном у вигляді серця з надписом - "Україна - єдина" поклав початок розповсюдження інформації в електронному просторі. Продовження акції відбулось за стінами навчального закладу. Спілкуючись із пересічними громадянами міста, учні розповідали про походження, значущість та актуальність свята сьогодні. На згадку вони залишали перехожим серця. Наприкінці позакласного заходу учням було запропоновано виконати вправу "Славетні сини України" з використанням інтерактивної дошки.

Історичні моменти, яких студенти торкались та розкривали в ході заходу, не залишили учасників байдужими, бо в результаті присутні дійшли висновку, що здобута незалежність - це цінність, яку потрібно оберігати, а молоде покоління має примножити державотворчий потенціал ідеї соборності, як запоруки нерозривності і єдності нашої держави, бо тільки в єдності наша сила, наша слава!

Г. Дмитрова.
Викладач  історії України.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День Соборности Украины, библиотеки, Флешмоб
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама