Вести из библиотек

24.01.2012
1534
0

Соборна моя Україна

Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності, потребуючи осмислення сконцентрованого в них історичного досвіду боротьби українства за свободу, незалежність, державність. До таких подій належить 22 січня 1919 року - день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом - Днем Соборності.

З нагоди цього свята в центральній бібліотеці була оформлена тематична виставка «Соборність України - соборність наших душ» . Для учнів школи № 5 ( кл. керівники Ускова Т. В., Хуажева Л. П., Скобелева Т. В.) бібліотекарі центральної бібліотеки підготували і провели інформаційну хвилину «Соборна країна - Україна».

Діти дізналися про історію становлення державності , про те, як народ пройшов довгий шлях з війнами , горем та втратами за свободу, незалежність, соборність, державність.

День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель. А поразка Української Народної Республіки нагадує сьогоднішньому українському суспільству про його роль у формуванні якісної і вольової політичної еліти, здатної гідно відповідати на геополітичні виклики, які стоять перед сучасною Україною.

Т. Усикова.

Бібліограф центральної бібліотеки.


Усі ми родом з України

Акт Злуки належить до тих небагатьох найвизначнійших в історії нашого народу звершень, повністю перекреслити значення яких виявився безсилим будь-який подальший негативний розвиток подій. Він не лише значно сприяв розвитку національної свідомості українців, формуванню української політичної нації, її консолідації, а й перетворився на реальний фактор політичної боротьби всіх поколінь українських патріотів за суверенну соборну Українську державу - до її відродження й сучасної розбудови включно.

Постулат соборності став загально-національною мрією, невід’ємною частиною всіх українських визвольних програм наступного періоду. Про величезні жертви, віддані на алтар волі і незалежності, була розповідь на заході "Так починалась наша єдність...”, що провела дитяча бібліотека, запросив для участі учнів 7 класу НВК "Школа-ліцей”.

Про історичні події того часу пояснила дітям Семенова Н. І.,  директор народного музею історії міста. Цікавим для присутніх був перегляд відеоролику "Шлях до Соборності” та презентація "Мальовнича Україна”.

Присутні відповіли на запитання історичної вікторини. Література книжкової експозиції "Усі ми родом з України” розкриває тему єднання народу країни в єдину, соборну, вільну і незалежну Україну.

О. Герасина.

Зав. філіалом № 1 для дітей ЦБС.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День Соборности Украины, злкука, библиотеки
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама