“Соборна духом Україна”

08.02.2017
1167
0

“Соборна духом Україна”

З нагоди Дня соборності України для широкого кола читачів, яким не байдужа історія рідної держави, співробітники центральної бібліотеки підготували історичний екскурс "Соборна духом Україна".

Під час заходу запрошені гості - студенти Торецького професійного гірничого ліцею та  спеціалісти міського відділу з питань пробації Південно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України з неповнолітніми підобліковими дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення. З великою цікавістю молодь переглянула відеоматеріали про Акт Злуки УНР та ЗУНР, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Знаковій події також був присвячений перегляд книжкової виставки "Соборність держави -  єднання народу". Матеріали виставки акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці, на об'єднавчому русі, який наприкінці 1918 - початку 1919 року охопив майже всю Україну, розповідають про довгий і тернистий шлях України до соборності, діяльність  УНР та її очільників.

Виконання присутніми державного гімну своєю емоційністю та щирістю зачепив, навіть, наші дорослі серця. Піднесенно-святковий настрій молоді підтримали юні таланти - колектив  естрадного співу "Пісенний вернісаж" (керівник Мелашенко О.Г.) Центра дитячої та юнацької творчості.

Наприкінці заходу з теплими словами вдячності до організаторів заходу звернулася заступник директора з навчально-виховної роботи Торецького професійного гірничого ліцею Кірносова О.В., зазначивши, що на сьогоднішній день святкування Дня соборності України має велике значення. В якому б куточку ми не жили, якою б мовою ми не розмовляли, яких релігійних або політичних переконань не дотримувались, наші серця об'єднані любов'ю до України.

Л. Капустіна.
Бібліотекар центральної бібліотеки.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День Соборности Украины, библиотеки
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама