Відроджуємо народні традиції

21.12.2016
969
0

Відроджуємо народні традиції

Виховання національної культури заходами позашкілля з декоративно-прикладного мистецтва.

Станція юних техніків привітно приймала гостей на обласному семінарі-практикумі з декоративно-прикладного мистецтва для керівників гуртків навчально-виховних та позашкільних навчальних закладів. Серед присутніх були і представники міського відділу освіти, гості з Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва, керівники гуртків зі Слов'янська, вчителі міста.

Гості із задоволенням відвідали виставкові зали, познайомилися з  роботами переможців та виставкою "Народна лялька". Директор СЮТ Позднякова А.В. ознайомила всіх з історією та традиціями закладу, розповіла про перемоги вихованців. Методист Петренко І.О. розповіла про нові форми і методи роботи СЮТ в художньо-естетичному напрямку.

Відродження народних традицій - це пріоритетний напрямок в декоративно-прикладному мистецтві, який зараз запроваджується в сфері виховання дітей. Таку думку висловила заступник директора ДОЦТТДЮ Калігаєва О.П. Обласне керівництво СЮТ високо оцінило працю торецьких колег, нагородив дипломами переможців Всеукраїнських виставок-конкурсів "Знай і люби свій край", "Наш пошук і творчість - тобі, Україно!"

Для керівників гуртків та вчителів були проведені два майстер-класи. Старовойтова Н.А. розкрила таємниці техніки "Паргамент-Крафт" (Пергамано) та запропонувала виготовлення вітальної листівки до свята Покрова. Бикова Н.П. ознайомила присутніх із найдавнішою обережною лялькою наших предків "Боже Око" та технологією її виготовлення. Всі присутні були приємно вражені.

Завершився семінар святом народної ляльки "Хто в ляльки грає, той щастя має". Організатор свята Баженова Н.Т. розповіла про призначення та застосування ляльок. В святі взяли участь учні всіх шести освітніх округів міста. Були представлені оберегові, обрядові, сучасні та авторські ляльки. В театралізованій формі школярі розповіли про використання ляльок-мотанок в побуті українського народу в якості оберега в культових і ігрових формах. Всі виступи були дуже цікавими і різноплановими. Діти доторкнулися до витоків нашого народу.

За популяризацію та активну роботу з питань відродження народних традицій з декоративно-ужиткового мистецтва освітні округи отримали подяки від ДОЦТТДЮ, творчі колективи шкіл - грамоти та подяки СЮТ. Багато теплих і приємних слів почули працівники СЮТ від гостей та педагогів навчальних закладів.

Т. Мозгова.
Методист ММК.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: декоративно-прикладное искусство, кружки, станция юных техников
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама