Сучасна енциклопедія професійного обладнання, iнтернет-магазин Метал Рез

22.04.2023
1540
0

Всі знають, що для професійної діяльності майстра на всі руки найкращою порадою купуватиме лише професійний, чи промисловий інструмент. Однак, не кожен фахівець, будівельник, а тим більше домашній майстер, володіє найбільш повною інформацією про сучасний промисловий інструмент, про передові технології виробництва, про надійних постачальників та виробників. Так, загальноприйнято, що професійний промисловий інструмент класифікують такі основні категорії:

  • металорізальний інструмент;
  • вимірювальний інструмент;
  • абразивний інструмент;
  • верстатне оснащення;
  • гідравлічний інструмент;
  • слюсарно-монтажний інструмент;
  • алмазний та ельборовий інструмент.

У свою чергу, кожна з цих категорій поділяється на інші види та підвиди. Тому навіть найпросунутішому фахівцю з величезним стажем не завадить освіжити або навіть заново ознайомитися із сучасними інструментами.

Металорежучий інструмент – це сукупність інструментів для зміни розмірів і форми металевої заготовки, що обробляється, і з метою отримання готового напівфабрикату або деталі. Такий інструмент може бути верстатним і ручним. Для утворення або обробки отворів використовуються свердла, пилки, зенкери, фрези, мітчики, розгортки, плашки. Характеристики конкретного металорізального інструменту залежать від виду сталі. Так, це можуть бути інструментальні сталі, тверді сплави та мінералокерамічні надтверді матеріали. Сюди відносять такі спеціальні терміни: твердосплавні пластини, різці, зенковки, різьбонарізні гребінки, довбання, протяжки та ін.

Контрольно-вимірювальний інструмент зазвичай порівнює дану величину з іншою величиною подібного роду, прийнятою за зразок, наприклад, довжину з довжиною або площу. Варто зазначити, що технічні виміри є найважливішою основою виробництва, оскільки жодна технологічна операція неможлива без вимірів розмірів. Таким чином, вимірювальні інструменти - це спеціальні пристрої для точного визначення геометричних характеристик предметів: глибинометри, нутроміри, мікрометричні, індикаторні та штанген-прилади, калібри, щупи, рівні, схилі, лінійки, косинці, штифти, розмічальні інструменти та інше.

Абразивний інструмент служить для шліфування, полірування, притирання та інших процедур, і виготовляється з абразивів та зв'язки. З одного боку, такий інструмент буває жорстким; з іншого боку, – м'яким. Для виготовлення абразиву застосовують карбід кремнію, електрокорунд, природні та синтетичні алмази. Абразивний інструмент випускають на керамічному, вулканітовому, бакелітовому, силікатовому, магнезіальному і гліфталевому зв'язках. Це можуть бути бруски, круги, головки, сегменти, шкірки, шліфзерно або шліфпорошки.

Верстатне оснащення - це величезний клас технологічних об'єктів різної конструкції, компонентності, геометрії складових, діапазону зміни розмірів та ступеня універсальності. Існує 5 груп верстатного оснащення за цільовим призначенням: для встановлення та закріплення заготовок на верстатах (токарні, фрезерні, розточувальні, свердлильні, шліфувальні та ін.); для кріплення різального інструмента; для виконання складальних операцій; для контролю заготовок та для перевірки машин та зібраних вузлів; для встановлення міряльного інструменту; для захоплення та переміщення заготовок, деталей та вузлів при складанні.

Гідравлічний інструмент та обладнання - це закрита система, де кожна деталь покрита мастилом для забезпечення тривалого терміну служби інструменту та зниження вимог до технічного обслуговування. Такий інструмент компактний, простий і безпечний, окрім інших переваг перед електро-, пневмо-, або бензоінструментом. Найбільш поширеним обладнанням такого плану є домкрати, наймачі та преси. До речі, гідравліка є найбільш оптимальним рішенням при ПВР та капітальних ремонтах у всіх секторах народного господарства, а саме аварійно-рятувальний інструмент, насосні станції, трубогиби та гідродинамічне обладнання.

Слюсарно-монтажний інструмент призначений для ручного оброблення та монтажу матеріалів від металу до деревини або пластику. Він просто незамінний в майстерні і вдома, тому що з його допомогою можна виконати найширший спектр операцій. До слюсарно-монтажного інструменту відносять гайкові ключі, шарнірно-губцевий інструмент, викрутки, головки торцеві, динамометричний і іскробезпечний інструмент.
Алмазний і ельборовий інструмент вибирають в залежності від робіт, що виконуються, і оброблюваного матеріалу, наявності включень і необхідної продуктивності. Однак контролювати ці та інші параметри споживачеві просто недоцільно. Достатньо знати ресурс та продуктивність алмазного інструменту. Алмазний інструмент ділиться на фрезерувальний, шліфувальний, полірувальний, а також відрізні диски та свердла.

Слід пам'ятати, що багатофункціональний набір ручних інструментів завжди менш потужний, ніж професійний. У нас Ви можете придбати як промисловий, так і будівельний інструмент для будь-яких видів професійних робіт.

Стаття магазину Metal Rez: https://tool-shop.com.ua.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: інтернет-магазин, промисловий інструмент
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама