До 3-ї річниці Революції Гідності

15.12.2016
1033
0

До 3-ї річниці Революції Гідності

З метою формування у студентів поваги до української історії, розвитку національної свідомості та громадянської активності у ДонДКТУ (гірничий тех-нікум) була проведена ціла низка заходів.

У групах ВМ-13 (куратор Федіна Л.В.) та ГТ-16 (куратор Коваль Ю.Н.) був організований перегляд документального фільму "Революція Гідності: як це було…". Оформлена виставка фотографій про події на Майдані "Революція Гідності: ми маємо пам'ятати". Велика робота була проведена до підготовки уроку пам'яті до третьої річниці Революції Гідності студентами ПР-13, БО-15, АТ-16. Члени історичного гуртка (керівник Грінченко О.К.), студенти груп БО-15 Прусакова Валерія, Щербина Єлизавета, Жаботинська Юлія, Мовчун Тетяна та ПР-15 - Бородай Дмитро - в національних костюмах цікаво, захоплено проводили урок. Вони детально зупинялися на причинах та передумовах революції, перших 9 днях Євромайдана, про розгін студентів 30 листопада, масові протести у відповідь на цей розгін, кульмінація яких прийшлася на лютий 2014 року.

По ходу уроку демонструвався фільм "Зима в огні", пролунала пісня у виконанні народного артиста України Івана Поповича "Примиріться сини, примиріться дочки". Був представлений інформаційний матеріал "Моя Україна - єдина країна", проведена презентація українських національних символів-оберегів.

Такі заходи сприяють вихованню поваги та пам'яті про тих, хто віддав своє життя за кращу Україну - за таку Україну, про яку усі ми мріємо…

Т. Мартинюк.
Бібліотекар коледжу.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ДГКТУ, Революция достоинства
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама