Герої не вмирають, їх подвиг з нами назавжди

10.03.2017
1071
0

Герої не вмирають, їх подвиг з нами назавжди

20 лютого вся Україна вшановувала пам'ять Героїв Небесної Сотні - українців, кожен з яких повстав проти насилля, несправедливості, здійснив особистий подвиг - віддав своє життя заради нової України.

До цієї дати  в бібліотеках централізованої бібліотечної системи Торецька були проведені заходи: оформлені книжкові виставки, тематичні полиці, представлені перегляди літератури. Бібліотеки-філії №№1,5,8 розгорнули книжкові тематичні полиці: "У нашій пам'яті назавжди", "Слава Небесній Сотні", "Подвиги ваші святі, пам'ять серце нехай зберігає".

У деяких бібліотеках-філіях були проведені години пам`яті, вечори-пам'яті, години спілкування, уроки історії тощо. Так, в центральній бібліотеці відбувся вечір-реквієм "Вони загинули за свободу України", де зібрались учні загальноосвітніх шкіл №№3,9, військовослужбовці воєнної комендатури, волонтери  Балєнко О.В., Балєнко О.І., Шоколова С.В., вчителі та небайдужі мешканці міста, щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам'яттю тих, хто боровся за правду і гідність, за краще майбутнє України.

Про трагічні події на Євромайдані, починаючи з 22 листопада 2013 року до 20 лютого 2014 року, розповіли ведучі заходу Панфілова Л.О., Горова О.В., Капустіна Л.М. Присутніх вразили відеосюжети про трагічні події Майдану із вдало підібраною музикою у виконанні колективу естрадного співу "Пісенний вернісаж" (керівник Мелашенко О.Г.) ЦДЮТ.   Зацікавила відвідувачів бібліотеки і фотовиставка "Пам'ять загиблих бійців неоголошеної війни у зоні АТО", на якій представлено фото з іменами воїнів, які віддали свої життя заради України в зоні АТО.
З нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні центральна бібліотека запросила всіх небайдужих до перегляду фільму "Двадцять свідчень про переломний день протистоянь на Майдані". Учасники заходу повернулися до подій Революції Гідності.

"Ключем журавлиним їх душі знеслись в піднебесся" - під такою назвою бібліотека- філія №2 провела годину пам`яті. На заході були присутні учні загальноосвітньої школи №2 та школи-інтернату. Бібліотекарі Котова О.Л., Григор'єва Л.Х. ще раз пригадали основні події тих 94 днів. Жодний присутній цього заходу не лишився байдужим. В очах дітей блищали сльози. Хвилиною мовчання, запаливши свічку пам'яті, присутні спільно молились за мир, спокій, єдність, незалежність та суверенність нашої країни.

Вшановували пам`ять Героїв Небесної Сотні і в бібліотеці-філії №7, де був проведений  історичний пазл "Небесна Сотня - то в серцях вогонь" для учнів 7-а, 7-б класу НВК "Школа-гімназія". Бібліотекар Корпусова Л.В. розповіла присутнім про події революції Гідності, про подвиг Героїв Небесної Сотні. Користувачі мали змогу переглянути зворушливі відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу під час подій на Майдані, прослухати пісні " Герої не вмирають", "Мальви". Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в зоні АТО.

Вічна пам'ять героям, які склали свої голови за нашу Україну - вільну та незалежну!

Адміністрація ЦБС
м. Торецька.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: библиотеки, Небесная сотня
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама