Подорож у світ професій

31.01.2012
2204
0

У житті кожної людини настає момент, коли необхідно замислитися над питанням: «Ким я хочу бути у професійному плані?» Важливо правильно обрати професію, так як вимоги професії до людини повинні співпадати з її психологічними особливостями. Перш за все це моральне задоволення, коли зроблено правильний вибір, тоді професія стає як хобі. І виснажлива праця для одних стає захопленням для інших. Крім того, правильний вибір - це висока самооцінка, реалізованість і успішне життя.

Інколи правильному вибору професії заважає дефіцит знань про самі професії, невміння оцінити власні здібності, інтереси, схильності і співвіднести їх з конкретною професією. Вирішити цю проблему учням загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 допомагають педагоги, практичний психолог. У рамках освітнього проекту «Професійне самовизначення» робота спрямована на формування психологічної готовності учнів до трудової діяльності.

З метою надання учням широкої інформації, яка сприятиме самостійному вирішенню проблем, що безпосередньо пов’язані з вибором майбутньої професії і усвідомленням правильності такого вибору, в школі проводиться низка заходів, спрямованих на інформаційну орієнтованість учнів у колі професій та їх престиж на ринку праці. Один із них - це відвідування міського центру зайнятості населення. Так, у січні цього року учні 11 класу здійснили подорож у світ професій. Цікаву та корисну інформацію старшокласники отримали від спеціаліста ЦЗН Бескоровайної О.В., яка запропонувала молоді насамперед орі­єнтуватися на свої вміння, уподобання, природні здібності, а не на престижність професії, поради друзів чи імпульсивні бажання. Учні мали можливість пройти тестування на визначення своїх інтересів та нахилів, подивитися цікавий фільм про історію виникнення професій, зазирнувши в минуле людства. Вони також ознайомилися з професіями, які необхідні в нашому місті, з питаннями працевлаштування молоді. Отже, молодь - це надія нашої держави. А обираючи професію, людина обирає майбутнє.

О. Кузюра. 

Учитель технологій ЗОШ № 9.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: профориентация, Профессии, выбор профессии
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама