Продемонстрували знання, поділилися досвідом

02.11.2016
1051
0

Продемонстрували знання, поділилися досвідом

В загальноосвітній школі І - ІІІ ступенів № 9 традиційно пройшов тиждень "Курсант - 2016", що являв собою калейдоскоп відкритих уроків та заходів, під час яких учителі прагнули показати свою майстерність, продемонструвати опановані ними на курсах підвищення кваліфікації інтерактивні, проектні та інформаційно-комп'ютерні технології. Також ця форма методичної роботи передбачала пропаганду передового досвіду, ознайомлення з сучасними досягненнями педагогічної науки і ставила за мету впровадження педагогічних знахідок, сприяння інтелектуальному і творчому розвитку учнів. 

Відкрився тиждень засіданням “круглого” столу "Вісті з курсів". Обмін думками, де вчителі мали можливість поділитися власними методичними напрацюваннями та наробками, з якими ознайомились під час проходження курсів підвищення кваліфікації.

На відкритих уроках вчителі використовували як традиційні  методи й форми роботи (фронтальне опитування, бесіда, розповідь, робота з підручником, таблицями), так і інноваційні ("мозковий штурм", проблемна ситуація, робота в групах, дискусія, ситуаційно-рольові ігри тощо). Кожен бажаючий мав можливість відвідати уроки колег і жоден не пошкодував. Адже  це не тільки демонстрація рівня професійної діяльності вчителя, а й безцінний обмін практичним досвідом.

Незабутнє враження на школярів справив урок основ здоров'я "Спілкування і здоров'я. Ефективне спілкування", який провела Кузюра О.А.

Особливий казковий настрій панував на бібліотечному уроці у 2-В класі (учитель Решотько О.О.). Учні мали можливість згадати улюблених казкових героїв, змагаючись в команді.
Надовго запам'ятається учням 8-А класу тренінг "Україна починається з мене", проведений практичним психологом Унгурян Л.Г.

Змістовним та захоплюючим був урок української мови у 6-А класі (учитель Бойко Н.Д.) з теми "Лексикологія. Групи слів за їх походженням".

На уроці українського читання учні 2-А класу (учитель Трощилова О.І.) здійснили цікаву подорож лісними галявинами разом з улюбленим казковим героєм - бджілкою й познайомились з творчістю сучасної української письменниці Л.Ніцой.
Усі проведені заходи стали свідченням зростання рівня викладання та педагогічної майстерності вчителів, прагнення педагогів-курсантів до творчого пошуку та впровадження новітніх технологій.

Курсова перепідготовка - це важливий етап професійного життя вчителя, точка опори для подальших здобутків та звершень на педагогічній ниві. Отже, побажаємо їм творчих злетів, професійних успіхів та самовдосконалення.

Т. Дейкун.
Заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ № 9.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: открытый урок, ОШ 9
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама