Вчимося жити разом

10.08.2016
1412
0

Вчимося жити разом

21 липня 2016 року у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 20 відбулася консультація з елементами тренінга для учасників проекту "Вчимося жити разом" з питань його реалізації у місті Торецьку.

Учасниками зустрічі були координатор проекту "Вчимося жити разом" в Донецькій області, методист відділу методичного забезпечення оздоровчої функції освіти Донецького обласного інституту післядипломної освіти Спірке О.А., завідувач відділу соціально-психологічного супроводу розвитку особистості інституту післядипломної освіти Заріцький О.О., завідуюча методичним кабінетом міського відділу освіти Торецької міської ради Скрипниченко Н.О., вчителі міста, які пройшли навчання за тренінговим курсом проекту "Вчимося жити разом". На зустрічі також були присутні представники міжнародної організації ЮНІСЕФ та кореспонденти  європейського інформаційного телеканалу "Євроньюс".

Проект "Вчимося жити разом" (компонент "Освіта на засадах миру") було ініційовано представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, а Служба Європейської Комісії з гуманітарної допомоги та громадянського захисту (ЕСНО) в рамках своєї ініціативи "Діти миру" виділила кошти на його реалізацію. Виконавцями проекту є громадська організація "Здоров'я через освіту" та НАУ "Києво-Могилянська академія".

Передумовами створення даного проекту було те, що в ситуації збройного конфлікту, який розпочався в Україні у 2014 році, більше мільйона осіб були тимчасово переміщені на інші території, і серед них переважно родини з дітьми. Тільки 10% дітей-переселенців не були свідками обстрілів, бомбардувань, поранень і смерті. Виникло багато проблем: стрес через побачене вдома, труднощі з адаптацією на новому місці, складнощі у звиканні до нової школи, вчителів.

Головна мета тренінгового курсу для дітей "Вчимося жити разом" - розвиток життєвих навичок та надання психологічної та соціальної підтримки дітям та підліткам, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні. Впровадження  курсу заплановано у 2016 році на всіх рівнях дошкільної та середньої освіти.

Згідно з програмою зустрічі була розглянута презентація "Життєві навички" про хід реалізації проекту, заслухано повідомлення про досвід роботи регіонального тренера,  проведено визначення рівня знань про проект.

Важливим моментом заходу була зустріч з сім'ями-переселенцями. Легейда Р. та Филимонова Т. поділилися спогадами про пережите, розповіли про труднощі, з якими зіткнулися  після переїзду на нове місце, подякували за увагу та турботу про дітей і висловили загальну мрію про мир на Україні.

Атмосфера творчої співпраці учасників дала змогу окреслити ефективні шляхи розвитку життєвих навичок, що сприятимуть позитивній поведінці та умінню долати труднощі.

І. Муха.
Регіональний тренер проекту.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: UNICEF, тренинг, ЮНІСЕФ
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама