"Афганістан: братерство, мужність, подвиг"

02.03.2017
1126
0

Афганістан, твоя війна - це сльози
Братів, сестер і ледь живих батьків,
Жахлива спека і страшні морози,
Навіки в пам'яті відважних юнаків.

Щорічно в нашій державі відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. До цієї  пам'ятної дати в читальному залі центральної міської бібліотеки на годину мужності "Афганістан: братерство, мужність, подвиг" зібралось багато юнаків і дівчат з 8-А, 8-Б класів НВК "Школа-ліцей" (класні керівники Гапоненко Г.Л., Токарева Н.П.). Перед очима молоді на екрані розгорталися кадри воєнної хроніки, звучали пісні, народжені тією війною, хвилювали до сліз рядки солдатської поезії.

Важливим елементом заходу стала презентація виставки-панорами "Афганістан - ти біль моєї душі". Представлена література допоможе усім зацікавленим згадати про тих, хто пройшов крізь вогонь та кулі тієї жорстокої війни, тих, хто вже ніколи не повернеться додому, не обійме своїх рідних, не поцілує свою кохану.

За майже 10 років бойових дій в республіці Афганістан на цвинтарях України з'явилося понад три тисячі могил з юними обличчями на фотографіях. Не оминуло горнило афганської війни і наш Донецький край. Імена шістьох наших земляків увічнені у граніті пам'ятного знаку "Воїну -інтернаціоналісту" в нашому місті. Вони були зовсім молодими і не хотіли помирати, але життя розпорядилося по-іншому. Організатори заходу запросили присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих.

Дуже хочеться, щоб розповіді, спогади про Афганістан пройшли крізь юні серця. Щоб учні зрозуміли, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі - це війна. Ми повинні пам'ятати тих, хто не дожив, не доспівав, недокохав…

Л. Панфілова.
Зав. відділом обслуговування центральної бібліотеки м.Торецька.

 

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: воины-интернационалисты, афганистан
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама