Їх долі, обпалені війною

02.03.2017
1146
0

Їх долі, обпалені війною

Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла.

Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі. Уже 28 років в ці пам'ятні лютневі дні по всій Україні ми вшановуємо не тільки загиблих, а і висловлюємо глибоку вдячність усім, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконував військову присягу в "гарячих точках" планети. Вони, як ніхто, знають ціну життя, адже випробували на собі, що значить день при дні балансувати, як по гострому лезу, на межі життя і смерті. Побувавши у справжньому пеклі, вони знають ціну земного раю - маленького острівця української землі, де білява хата, батьківська криниця і заквітчана на весні калина.
З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав працівники  бібліотеки-філії №1 для дітей, учні 22 групи НВК "Школа-ліцей" (класний керівник Кириченко Є.О.) підготували і провели урок патріотичного виховання "Жити - Вітчизні служити".

На захід запросили ветеранів афганської війни Стельмашенко Костянтина Володимировича та Заїку Геннадія Івановича. Під час уроку виступаючі учні Корнійчук Олег, Єрьомичева Ірина, Канарьов Віталій, Михайловська Сабіна та вихованець музичної школи ім.Івана Карабиця Мінько Олексій (викладач Серьогіна О.В.) дякували воїнам-інтернаціоналістам, а також тим, хто нині боронить нашу державу від ворога. Про реальні події, які відбувалися в "гарячих точках" планети, про самовіддану любов до Батьківщині, мужність та відвагу розповідають книги, з якими познайомила учасників заходу бібліотекар І категорії Герасина О.І.

Війни закінчуються, а історія вічна. Пішла в історію і афганська війна. Але в пам'яті людській їй ще жити довго, тому що її історія написана кров'ю солдатів і сльозами матерів. Покоління, обпалене її вогнем, як ніхто засвоїло військові й моральні уроки тієї ніким і нікому неоголошеної героїчної й трагічної війни.

О. Міленіна.
Бібліотека-філія № 1
для дітей ЦБС
м. Торецька.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: воины-интернационалисты, афганистан
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама