Культуру поведінки на дорозі - малечі

14.12.2016
1105
0

Культуру поведінки на дорозі - малечі

Дитячий дорожньо-транспортний травматизм можна порівняти зі стихійним лихом. Це одна з проблем сучасного суспільства. І тут вина не тільки водіїв, а й пішоходів.

Правила дорожнього руху для дітей повинні стати своєрідною азбукою безпеки, яка вже в ранньому віці допоможе зберегти здоров'я, а може і життя. Малюк повинен розуміти, що машини несуть загрозу і на дорозі, і на тротуарі. Тому з самого раннього віку потрібно формувати у дітей навички безпечної поведінки на дорозі, бо вироблені в дитинстві звички залишаються у людини на все життя.

У ДНЗ №15 "Золота рибка" систематично проводиться робота щодо ознайомлення дошкільнят із правилами дорожнього руху: бесіди, обговорення ситуацій, спостереження, екскурсії, заучування віршів, читання художніх текстів, настільні дидактичні ігри. Для більшої за-цікавленості дітей виготовлені атрибути для сюжетно-рольових ігор із правил дорожнього руху, дидактичні посібники. Постійно поповнюється розвиваюче середовище для навчання основ безпеки дорожнього руху в групах: макети вулиць міста, набори транспорту, дорожні знаки, світлофори. Головне завдання вихователів - доступно роз'яснити правила малій дитині. Важливо при виборі форми навчання домогтися, щоб діти засвоїли, що недотримання правил веде до небезпеки. Дітей необхідно навчати не тільки правилам дорожнього руху, але й безпечній поведінці на вулицях, дорогах, у транспорті. Особлива увага приділяється роботі з батьками вихованців.

Сьогодні дитячий садок прагне забезпечити своїм вихованцям якісну універсальну освіту, забезпечити високий рівень загальної культури, у тому числі й культури поведінки на дорозі. Дотримання правил безпеки життя має стати усві-домленою необхідністю.

ДНЗ № 15
"Золота рибка".

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Дети, ПДД, правила дорожного движения
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама