“Одна, єдина, соборна Україна!”

30.01.2017
1468
0

“Одна, єдина, соборна Україна!”

Під таким гаслом у Торецьку відбувся святковий марафон заходів з нагоди відзначення Дня соборності України.

До цієї дати працівники централізованої бібліотечної системи міста Торецька організували та провели цикл патріотичних заходів з нагоди Дня соборності України: в читальному залі центральної бібліотеки відбувся історичний екскурс "Соборна Україна", для учнів 7-а класу ЗОШ №17 бібліотекарями бібліотеки-філії №5 був підготовлений усний журнал "Суверена моя Україно", а для учнів 8 класу НВК "Школа - ліцей" було проведено годину української державності "Єдність заради відродження", у заході взяла участь директор народного музею історії міста Н.І. Семенова, яка розповіла, що ідея єдності українських земель сягає в глибину віків, втіленням якої переймалися українські гетьмани - Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик. Для присутніх до перегляду був запропонований  відеофільм "Акт злуки. Відтворення історичної правди". Для учнів також провели: консультацію " Україна наша єдина", вікторину " Подія, що пережила час".

В бібліотеках-філіях №№3,4, 6,7 читачам були запропоновані книжкові виставки "Україна - соборна, вільна, єдина", "Моя єдина Україна", "Моя Україна - єдина країна", "Довгий шлях до мети". На виставках були презентовані документи, що розкривають значення Дня соборності в історії українського народу, висвітлюють не тільки передумови і наслідки проголошення Акту Злуки, але і розкривають велике значення IV Універсалу Центральної Ради, за допомогою яких можна прослідкувати тенденції та роль цієї події для українського національного руху крізь призму літературних творів, статей та поезії.

Напередодні Дня соборності представники влади, військовослужбовці та громадськість міста поклали квіти до пам'ятного знаку, який було встановлено захисникам України, які полегли за збереження єдності нашої держави. У низці заходів в музичній школі ім. І.Карабиця відбувся святковий концерт, присвячений Дню соборності України.

У школі №12 відбулись загальношкільні збори - "День соборності України - найважливіша подія в українській історії нових віків". Не відбувся святковий марафон заходів і без спортивних змагань. У професійному ліцеї відбувся турнір з шашок та шахів, а серед вихованців ДЮСШ було проведено турнір з настільного тенісу.

В Торецкой ДЮСШ состоялись соревнования по настольному теннису

Підтримали ідею святкового марафону і військові. З нагоди Дня соборності за ініціативою військово-службовців 45 десантно-штурмової бригади м.Торецька та за підтримкою Торецької міської ради в місті відбулась благодійна акція для дітей "Діти єднають Україну".

В продовження святкового марафону спільно з представниками влади та громадських осередків відбулось засідання “круглого столу” "Єдність громади - запорука сильного громадянського суспільства". Вже не вперше здивувала кількість людей, яким не байдуже життя та доля нашого міста. Особливо важливим є той факт, що присутні на “круглому столі” - це люди різних поколінь. Разом з молоддю більш старше покоління на рівних в спільному діалозі обговорювали важливі питання для міста. Ця зустріч була гідним прикладом єдності та соборності громади.

Також для мешканців міста на офіційному веб-сайті Торецької міської ради були розміщені матеріали та архівні документи тематичної виставки  "Соборна. Вільна. Неподільна. Моя Україна!"

Всі проведені заходи нагадують нам ще раз про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель. Сьогодні як народ ми - єдині та могутні, як ніколи! Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо пам'ятати, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети - побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Єднання поколінь, волонтерів, громадськості, наймолодших мешканців, влади - це і є запорука сильного громадянського сус-пільства, до якого крокує наше місто та громада.

Відділ внутрішньої та інформаційної політики виконавчого органу Торецької міської ради.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День Соборности Украины, акт злуки, ЗУНР, УНР
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама