"Однині воєдино зливаються…"

30.01.2017
1143
0

9 січня 1918 року Центральна Рада своїм Четвертим Універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною, вільною державою українського народу. А 22 січня 1919 року відбулося об'єднання УНР і  Західноукраїнської Народної Республіки. Цей день в нашій державі є Днем  соборності.

Громада Торецька відзначила День соборності України біля пам'ятного знаку, встановленого на честь загиблих воїнів.  Вшанувати  пам'ять захисників Торецька і відзначити важливу в  історії  нашої країни подію приїхали  керівники міста, депутат міськради Ігор Рибак, воїни-захисники, представники громадськості. Біля знаку було розгорнуто державний  жовто-блакитний прапор. Перший заступник міського голови Ярослав Руденко привітав всіх з цим знаменним святом і сказав: "Нам всім треба пам'ятати, що ми є громадянами єдиної незалежної країни, яку не можна ділити ні в якому разі. Ми є українцями, і це робить нам честь. Попереду нас чекають труднощі, бо треба відбудовувати і оновлювати як країну, так і нашу рідну Донеччину, та я вірю, що разом ми все здолаємо!”

Представник громадської організації волонтер Олег Василенко зачитав декілька віршів: "Болить мені. Ти знаєш, як болить. Болить біда, що зараз в Україні. Ця рана душу втомлену ядрить. І сліз не можу втримати я нині…"
Усі присутні поклали квіти і вінки до пам'ятного  знаку.

Наталя Вестеровська.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: акт злуки, ЗУНР, День Соборности Украины, УНР
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама