Перемога йтиме, поки ми єдині

30.01.2017
1088
0

Перемога йтиме, поки ми єдині

День соборності України увійшов до національного календаря великим державним святом,  увічнивши   пам'ять про подію, омріяну поколіннями українських патріотів. Урочисто День соборності відзначили торетчани.   В музичній школі ім. І. Карабиця відбувся концерт. Мешканцям міста подарували свою творчість вихованці учбового закладу та педагоги.

Тематика концерту була відповідною.  В   репертуарі переважали  пісні про Україну, про єдність, про мир та дружбу, про те, що  наша країна повинна бути сильною державою, неподільною, єдиною.

Традиційно свято відкрилось гімном України, який досить емоційно виконав хор вихованців музичної школи. Ведучі свята  Н. В. Миронова і  Т. С. Концова супроводжували   виступи дітей красивими віршами та фактами з історії  нашої держави.

Звучали імена видатних українців. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто загинув на шляху до незалежності, ніс  ідею всеукраїнської єдності через століття, тих, хто загинув, захищаючи державу у наш час.   А  як проникливо звучали пісні та виконувались музичні композиції, підтверджуючи силу і звитягу, бойовий дух і козацьке багатство, мудрість і розум, мужність і щедрість, творчість та гумор нашого  народу. Це талановито намагались донести мешканцям міста Миронова Аліса, Мінько Олексій, Гладиш Неллі, Бриксін Владислав, Шульга Анастасія, Полієнко Софія, Ліфінський Іван, Лар-кіна Ганна, Пушкар Анастасія, ансамбль  скрипалів  та  ансамбль "Акорд".

Доволі  символічним моментом свята стала  нагода  для  присутніх  у залі передати свої побажання нашій державі, написавши  їх  на імпровізованому листі, де була зображена карта України. Люди бажали мира, єдності, щастя  і здоров'я  дітям країни, солдатам -  скоріше повертатися до дому живими, писали:  "Коли ми єдині - ми сила" та інше.

Наприкінці урочистого заходу  вихованці музичної школи  вийшли на вулицю   та, прив'язавши  до повітряних кульок  всі побажання, відпустили  їх у небо,  сподіваючись на те, що всі вони збудуться.

Вікторія ШЕЯНОВА.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День Соборности Украины, ЗУНР, акт злуки, УНР
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама