Святкування 210 річниці м. Торецька та Дня Шахтаря

30.08.2016
2209
0

На зламі 17 та 18 століття в донецькому степі вздовж річки Сіверський Донець та його приток Кривого Торця жили українські козаки. Вони утворили лінію козачих поселень, яка захищала південні кордони держави від набігів кримських татар та інших народів. На початку 19 століття Зайцівського кам'яновугільного родовища, де селяни примітивним способом добували паливо. Вугілля використовували не тільки для опалення приміщень, але і на Бахмутські соляні заводи. Чумаки доставляли вугілля у Бахмут, Харків, Павлоград та навіть Крим.

210-у річницю кожен мешканець міста з гідністю може святкувати як свою власну. Ми є свідками історичних подій, які стали доленосними для кожного з нас та для всієї країни. Долаючи перешкоди, ми крок за кроком йдемо в мирне, наповнене яскравими фарбами майбутнє, в якому кожне наступне покоління примножуватиме наші спільні досягнення.

В останню неділю серпня своє професійне свято відзначають мужні люди, чия нелегка праця — запорука успішного розвитку економіки. Понад півстоліття Україна відзначає День Шахтаря, віддаючи належне самовідданій праці славної багатотисячної армії гірників. Для деяких міст День шахтаря є головним святом і відзначається концертами під відкритим небом і народними гуляннями. Як і щорічно жителі м. Торецька також відзначали професійне свято День Шахтаря.

27 серпня профспілка шахтарів спільно з музичною групою «ТІК» організовали святковий концерт на честь святкування 210 річниці засновування м. Торецька та професійного свята Дня Шахтаря. Органи кримінально-виконавчої інспекції м. Торецька також не залишилися осторонь святкування значної події, та прийняли активну участь у святі. Завершенням святкового концерту під відкритим небом стали щирі вітання солісту гурту «ТІК» Віктора Бронюка.

Ганна Маслова
фахівець (з питань соціальної роботи з суб’єктами пробації)
Торецького МВ КВІ
УДПтСУ в Донецькій області

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День шахтера, день города, Торецк
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама